online winkel

4 tips om meer te verkopen in jouw online winkel

Nieuwe technologieën hebben de virtuele markt steeds groter gemaakt. Vanwege het praktische karakter hebben veel bedrijven een online winkel. De handel past zich aan de elektronische handel aan om dit nieuwe “connected” consumentenprofiel te bereiken.

Virtuele winkels hebben een groot verschil ten opzichte van fysieke winkels: zij zijn 24 uur per dag beschikbaar. De klant heeft er overal toegang toe, en het biedt ook een gemak met de online onderhandeling. Daarom is de verplaatsing naar de winkel wordt vermeden, wat het gemak van de aankoop verhoogt voor degenen die deze tijd niet beschikbaar hebben.

Maar online verkoop moet ook goed doordacht en gestructureerd zijn, je moet een goede marketingstrategie hebben en weten hoe je moet investeren in een virtuele winkel. Daarom geven wij je enkele tips om jouw online winkel meer te laten verkopen. Daardoor jouw klantenkring te verzekeren en uit te breiden. Bekijk ze!

Een goede after-sales

De virtuele verkoop geeft dikwijls een zekere onzekerheid door aan de consument. Om deze reden doen de meeste e-commerce klanten uiteindelijk maar één online aankoop. Daarom is het van essentieel belang om ook in e-commerce te investeren in aftersales.

Dit zorgt voor frequentere klanten die mogelijk loyaal worden aan jouw product en/of dienst. Dit contact met de klant na de verkoop is zeer belangrijk, vooral online, het toont de bezorgdheid van jouw bedrijf voor de klant en zijn tevredenheid.

Klantentrouw opbouwen

In tegenstelling tot face-to-faceverkoop is er bij virtuele verkoop geen sprake van een directe relatie tussen de consument en het bedrijf. De aankoop geschiedt volledig online en de klant weet vaak niet eens met wie hij over de aankoop onderhandelt. Om ervoor te zorgen dat de klant opnieuw in jouw virtuele winkel zal kopen. Is het dus noodzakelijk de leveringstermijnen na te leven en een after-sales kwaliteit aan te bieden om de trouw van jouw klanten te verzekeren.

Ken het profiel van jouw virtuele klanten, waardoor de kans op loyaliteit toeneemt en je e-mails kunt sturen met aanbiedingen die hij leuk vindt. Waardoor deze vertrouwensrelatie nog meer wordt versterkt.

Investeren in SEO

Het is praktisch onmogelijk om de verkoop van jouw virtuele winkel te verhogen zonder een consistente SEO-strategie. Een groot aantal winkels stapt van dag tot dag over op virtuele handel en hoe meer deze migratie plaatsvindt, hoe groter de concurrentie wordt. Daarom is het belangrijk om op te vallen en gemakkelijk gevonden te worden, zet jouw winkel in de topposities van Google.

Een ander interessant punt is het hebben van een Blog! In deze ruimte kunt je artikelen schrijven met de zoekwoorden die je wilt om jouw ranking te verbeteren. Hoe meer kwaliteit inhoud die je schrijft in jouw blog, hoe beter jouw Googleranking zal zijn.

Promoot je online winkel

Probeer om gezien en gekend worden om succesvol te zijn. Het publiek moet weten wie je bent en wat je aanbiedt en op het web is dat niet anders. Voor de herkenning en de opsporing van jouw bedrijf is de bekendmaking van essentieel belang.

Investeer in digitale marketing, e-mailmarketing, campagnes en aanbiedingen aan jouw klanten, maak ook gebruik van sociale netwerken en advertentieplatforms. Een andere mogelijkheid om jouw winkel op de “kaart” te zetten zijn de gesponsorde link campagnes.