regenton

Waarom wil je regenwater opvangen?

Je ziet jezelf niet zo snel met je rubberen kaplaarzen in een motorbootje zitten. En zeker niet elke dag zo naar de buurtsuper. Maar soms denk je toch wel eens, met al dat nieuws over klimaatverandering, stortbuien en opwarming van de aarde, waar moet dat naar toe? Toch maar eens even echt gaan nadenken over al dat water en dan weer verder gaan met genieten van het leven. Je wil in ieder geval droge voeten houden en je hebt het plan opgevat om van regenwater opvangen een serieuze zaak te maken. Je gaat de zaken grondig aanpakken. Wat kan je doen?

Er wordt al iets gedaan

Zo hier en daar zie je een fanatieke buurman alle tegels uit zijn tuin halen en er planten, gras of grind er voor in de plaats leggen. Op die manier gaat het regenwater geleidelijk de grond weer in, in plaats van het riool te overbelasten. Hartstikke leuk, maar dat is niet regenwater opvangen en opnieuw gebruiken. Regenwater kan je prima gebruiken om de planten water te geven, je fiets een fijne schoonmaakbeurt te geven of zelfs benutten als doorspoelwater voor de toilet en de wasmachine. Met een nieuwerwetse regenton je regenwater opvangen is de eenvoudigste manier.

Wat kan jij doen?

Begin maar gelijk met die regenton of eigenlijk regenwatertank. Een PVC regenpijp is zo vanaf de dakgoot van je schuur naar exact boven die regenwatertank van 1100 liter  aangelegd. Een groot vat met helder en fris regenwater altijd aanwezig om de tuin te besproeien of je kruidentuintje wat extra water te geven. Om bij je bedrijf te zorgen dat het regenwater niet allemaal in het riool verdwijnt, plaats je niet alleen een paar grote regenwatertanks maar ook infiltratiekratten in de grond. Die infiltratiekratten zorgen ervoor dat het regenwater geleidelijk aan de aarde wordt teruggegeven. Zo belast je het riool niet en houd je het grondwater op peil.

Regenwater opvangen begint met…

Je woont in Nederland erg prettig vind je zelf. En heel veel anderen vinden dat gelukkig ook. We hebben mooie stranden, bossen, meren en je kan heerlijk door de prachtige uitgestrekte landerijen en de koeien wandelen. Dat wil je graag zo houden. Je maakt een begin met regenwater opvangen. En laat dat kostbare regenwater vanaf nu weer lekker terugvloeien de aarde in. Geef het terug aan de bodem! Je geeft daardoor voeding aan planten en dieren, het kan opnieuw verdampen en weer terugvallen. Zo is de cirkel mooi rond en leven we hopelijk nog lang zonder natte voeten. Gewoon met een regenwatertank of met die handige infiltratiekratten. Regenwater opvangen met BUMA Handel.