vining ivy

Dit zijn de trendkleuren van het jaar 2023!

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de trendkleuren van volgend jaar zijn bekend! Verschillende verffabrikanten hebben hun eigen kleur van het jaar 2023 uitgeroepen. Zo komt Flexa met de kleur Wild Wonder, heeft Histor Vining Ivy gekozen en bestempelt Karwei Nordic Green tot dé kleur van het jaar 2023. In dit artikel geven we je alle ins en outs over deze modieuze kleuren!

Wild Wonder

Met Wild Wonder roept Flexa alweer voor de 20e keer een kleur van het jaar uit. Wild Wonder is geïnspireerd op de veerkracht van de natuur. De geelgroene tint doet dan ook denken aan de kleur van tarwe in het ochtendgloren: Ieder jaar wordt er geoogst en gaat de natuur opnieuw aan de slag. Deze wonderlijke kleur gaat uitstekend samen met andere natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan houten jaloezieën en linnen gordijnen.

Vining Ivy

Histor bestempelt de kleur Vining Ivy als trendkleur van het jaar 2023. Deze krachtige kleur is de perfecte samensmelting van blauw en groen. De blauwe tinten zorgen voor rust, terwijl de groene ondertonen balans creëren. Vining Ivy is een zeer veelzijdige kleur. De kleur laat zich zowel met kalme als fellere kleuren combineren. Ook qua materiaalgebruik kan je met Vining Ivy vele kanten op. Combineer Vining Ivy met traditionele materialen zoals hout en natuursteen. Of ga juist voor moderne materialen, zoals fenix en aluminium.

Nordic Green

Ben je dol op de Scandinavische woonstijl? Dan is de Karwei trendkleur van het jaar 2023 helemaal jouw ding! Nordic Green is – zoals de naam al doet vermoeden – geïnspireerd op de Scandinavische natuur. Het frisse groengrijs doet denken aan de typerende taiga wouden en vegetatie langs de kust. Nordic Green laat zich met zowel koele als warme tinten combineren. Houd je van een fris interieur? Ga dan voor een combinatie met wittinten. Denk aan witte houten planken op de vloer en luchtige witte gordijnen voor de ramen. Mag het van jou wel wat warmer? Kies dan voor een ton-sur-ton kleurenpalet met andere groentinten en licht gekleurd ‘blond’ hout.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Solano Wonen – raamdecoratie op maat.