De beste optimalisatie technieken voor jouw webshop

Het optimaliseren van jouw online winkel is iets dat een zeer positieve invloed kan hebben op jouw verkoop. Het heeft immers geen zin een website met een uitstekend ontwerp en een uitstekende functionaliteit te hebben als niemand er toegang toe heeft. Je moet het bereik van jouw e-commerce maximaliseren, en een van de beste manieren om dit te doen is door optimalisatie.

Maar hoe gaat dit proces in zijn werk? Op het eerste gezicht kan het onderwerp verwarrend lijken. Wat is SEO? Hoe past je het toe op jouw e-commerce? Welke maatregelen kunnen worden genomen om jouw winkel te optimaliseren? Dit zijn enkele vragen die we in dit artikel zullen onderzoeken om jouw e-commerce te helpen groeien. Bekijk ze!

Wat is optimalisatie

We kunnen de optimalisatie van websites en online shops aanduiden met het acroniem SEO. SEO komt uit het Engels en staat voor Search Engine Optimization. Het is dus het geheel van technieken die worden gebruikt om jouw site te optimaliseren zodat hij een goede positie krijgt in de resultaten pagina’s van zoekmachines zoals Google.

Dat komt omdat de meeste mensen, wanneer zij naar iets zoeken, niet verder gaan dan de eerste twee pagina’s met resultaten. Goed gepositioneerd zijn betekent dus dat je meer hits op jouw website zult hebben, meer leads kunt genereren en meer klanten kunt creëren.

Maar de keuze van die posities is niet willekeurig. Google heeft zijn parameters om te beslissen wie deze resultaten inneemt. De optimalisatietechnieken voeren het proces uit van aanpassing van jouw site volgens deze richtlijnen, waardoor jouw winkel aantrekkelijker wordt voor het Google-systeem. Het is dan ook duidelijk dat jouw winkel geoptimaliseerd moet worden om het aantal hits op jouw site te verhogen. Dus, laten we eens kijken een aantal tips om dit te bereiken.

Aanwezig zijn op sociale netwerken

Sociale netwerken zijn een geweldig middel voor verspreiding en virtuele marketing. Aanwezigheid op hen markeren kan zeer gunstig zijn voor jouw merk. Immers, als iemand je volgt op Instagram of Facebook, is de kans groter dat diezelfde persoon via jouw profielen op jouw website terechtkomt. Je kunt op deze manier veel potentiële klanten aantrekken.

Vermijd dubbele inhoud

Pagina’s met dubbele inhoud hebben een negatieve invloed op de SEO van jouw site – je concurreert immers met uzelf, en dat is geen goed idee. Probeer elke pagina met inhoud uniek te maken, met zijn eigen trefwoord, om jouw online winkel te optimaliseren.

Investeer in een goede lay-out

Een site met een interessante en moderne lay-out trekt meer klanten aan. Bovendien zorgt een goed ontwerp ervoor dat gebruikers meer tijd op jouw pagina doorbrengen, door jouw winkel bladeren en jouw producten leren kennen.

Heb een persona in gedachten

Jouw digitale marketing moet doelgericht zijn. Dat betekent dat je een persona in gedachten moet hebben die jouw product zou consumeren.

En hoe kom je aan die informatie? Door middel van data-analyse die je in staat stelt te profileren wie jouw ideale klant is. Denk aan gegevens zoals leeftijd, geslacht, stad waar ze wonen, enz. Jouw persona brengt richtlijnen voor je om te volgen met de andere stappen van jouw digital marketing.