tuinmeubels in het voorjaar

Wat doe jij aankomend voorjaar met je tuin?

Wil jij aankomend voorjaar je tuin aanpakken, maar weet je nog niet precies wat je wil gaan doen? voor het inrichten van je tuin zijn vele opties mogelijk, en het is maar net wat jullie smaak is. ga je voor een strakke betegeld tuin met een aantal plantenbakken, een volle, groene tuin, of iets er tussenin? In dit artikel geven wij je een aantal opties, zodat jij volgend jaar ook volop kunt genieten van de zon!

Maak een plattegrond

Je kunt het beste beginnen met een duidelijke plattegrond. Niet alleen zodat je zelf weet wat je precies met je tuin wil gaan doen, maar ook zodat je in één oogopslag ziet wat er gebeuren moet. Bedenk eerst wat je graag in je tuin terug wilt zien. een fijne plek om met familie in de zon te kunnen eten? een plek voor de kinderen om te spelen? Of juist een plek in de schaduw, waar jullie de hele dag kunnen zitten?

Teken alles in de plattegrond en houd hierbij rekening met de stand van de zon. Vaak zie je dat bij de achterdeur een grote tafel geplaatst wordt, waar je met de hele familie kunt zitten. staat deze plek volledig in de zon, en wil je ook graag een beschutte plek? Dan kun je ook kiezen voor een overkapping. Zo kun je buiten zitten maar zit je niet de hele tijd in de zon.

Ga op zoek naar de juiste tuinmeubelen

Nadat de plattegrond helemaal duidelijk is, is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste tuinmeubelen. Hier is veel diversiteit in te vinden, zodat er voor iedere stijl wel wat te vinden is. het mooiste is het, als je de tuinmeubelen betrekt bij de inrichting die je in de woonkamer hebt. dit zorgt namelijk voor een geheel, waardoor je eerder de neiging hebt buiten te gaan zitten.

Houd ook rekening met je gezinssamenstelling en aanverwante familie. Krijg je vaak mensen over de vloer, dan heb je niet veel aan een tafel voor maar vier personen. mocht je er de ruimte niet voor hebben, kies dan voor een tafel voor 4 of 6 personen maar zorg wel voor extra stoelen.

Denk na over de zithoogtes

Veel mensen vergeten vaak goed naar de zithoogtes te kijken. Als je wat langer bent dan gemiddeld, kan het namelijk goed zijn dat tuinstoelen al snel te klein zijn. zeker wanneer je een normale maat tafel hebt. het laatste wat je wil, is dat je bovenbenen tegen het tafelblad aan zitten. kijk dus altijd goed naar de afmetingen van de stoelen en/of banken voordat je de meubels aanschaft. Zo voorkom je dat je achteraf de meubels terug moet sturen, omdat het helemaal niet comfortabel zit.