Welke software is het best voor een kleding webshop?

De online kledinghandel maakt in het algemeen een vergevorderd moderniseringsproces door. Steeds meer bedrijven op alle gebieden willen de beste versie van zichzelf zijn. Dit leidt uiteindelijk tot het zoeken naar ontwikkeling en verbeteringen. Een van deze verbeteringen is de implementatie van een software voor bedrijfsbeheer.

Het platform voor online-shop is een software waarmee een online-shop kan worden gecreëerd. Hiermee kunt je de naar de winkel verzonden producten beheren, de bestellingen van klanten controleren, de voorraad beheren, naast andere routines die deel uitmaken van de ontwikkeling van e-commerce.

Daarom is de keuze van het platform volgens de behoeften van jouw online winkel van essentieel belang om alles te laten werken zoals je het wilt!

Soorten software voor virtuele winkels

Bij het starten van een e-commerce is het noodzakelijk een reeks onderzoeken uit te voeren, zodat jouw winkel over de nodige middelen beschikt om de klanten een goede service te bieden. Bij de keuzes moet onder meer worden beslist over de logistiek, de betalingswijzen en het systeem dat moet helpen bij de controles.

Het is noodzakelijk over elk detail na te denken bij het opstellen van bedrijfsplannen, zodat jouw winkel een onderscheidend vermogen heeft temidden van de concurrentie. Het is belangrijk om het type platform te kiezen dat zal worden gebruikt om de virtuele winkel te bouwen, aangezien het gekozen platform zijn front-end en back-end volledig op maat kan hebben of met voorgedefinieerde sjablonen, waarmee het sneller zal zijn om met de verkoop te beginnen.

Back-end is het verborgen deel van een platform. Het is de plaats waar de codes worden gevonden, zodat het platform kan worden geconfigureerd. Het front-end is de visie die de gebruiker heeft op de virtuele winkel, het ontwerp ervan.

Het kiezen van software voor online kledingwinkel

Op de markt zijn er verschillende mogelijkheden van platforms voor e-commerce, die op verschillende manieren werken om aan verschillende bedrijven te worden aangepast. Een compleet platform heeft verschillende middelen om de winkels te optimaliseren, zoals:

  • Product registratie;
  • Voorraad- en prijsbeheer;
  • Bescherming van cliëntgegevens;
  • Automatische berekening van vracht;
  • Organiseren van bestellingen, betalingen en leveringen;
  • Diverse verslagen;
  • Integratie van instrumenten voor marketing en logistiek.

De soorten platforms mogen dan wel op elkaar lijken, maar ze beschikken elk over verschillende middelen, gedragingen en codes, zodat ze aan de meest uiteenlopende eisen kunnen voldoen. Maak kennis met enkele van de soorten platforms die kunnen worden gekozen:

Open Source software

Wanneer een bedrijf kiest voor een Open Source-platform, downloadt het een code en moet het een beroep doen op een programmeur voor het gebruik ervan. De grootste voordelen van dit platform model zijn de aanpasbaarheid en de grote hoeveelheid beschikbare plugins die compatibel zijn.

In-house ontwikkeling

In dit geval wordt de code ontwikkeld door gespecialiseerde bedrijven of door een ingehuurde ontwikkelaar. Het grote voordeel is de vrije aanpassing van de front-end en back-end.

Met vergunning

Je hebt een licentie nodig om de broncode te mogen gebruiken die door een ander bedrijf werd ontwikkeld. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een platform met licentie, is het noodzakelijk een team te hebben dat weet hoe de online winkel moet worden gebouwd en onderhouden, zodat hij perfect werkt.

Saas (abonnement)

Het SaaS-platform (Software as a service) is een van de meest gebruikte op de markt. De software structuur is voor alle gebruikers gelijk en de betaling geschiedt via een maandelijks bedrag. In de meeste gevallen is het een laag aanpassing platform.