Hoe kun je het best jouw kleding meer promoten?

Als je een online winkel hebt, is het regelen van de verkoop een belangrijk onderdeel van het runnen van de zaak. Het aantal verkopen is immers van cruciaal belang om het merk te laten groeien door een breed publiek van klanten te verzamelen. Daarom is het promoten van je webshop erg belangrijk.

Maar wat gebeurt er als jouw winkel niet de verwachte resultaten behaalt? Als dat bij jou het geval is, maak je dan geen zorgen: in dit artikel presenteren we de top 4 tips om je e-commerce verkoop te verhogen. Bekijk ze!

Ontdek hoe je een kledingwinkel kunt promoten met digitale marketing
E-commerce is een verkoopmodel dat de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Online kopen is veel comfortabeler voor de klant, die zijn huis niet hoeft te verlaten om de gewenste producten te krijgen.

Dit betekent echter niet dat het hebben van bijvoorbeeld een kledingwinkel een garantie is voor succes op het internet. Dit komt omdat er ook in de e-commerce veel concurrentie is. Het wordt dan noodzakelijk om zorgvuldige technieken toe te passen om bekendheid te verwerven. Gelukkig zijn er veel manieren om dit te doen. Hieronder zullen wij enkele van de belangrijkste noemen!

Maak een site met hoge laadsnelheid

Laadsnelheid is essentieel voor elke website, vooral voor online shops. Geen enkele gebruiker zal immers lang willen wachten als hij in de stemming is om aankopen te doen.

Daarom mag geen enkele pagina op jouw site er meer dan 3 seconden over doen om te laden. Anders loopt je het risico dat de gebruiker gefrustreerd raakt en afziet van een aankoop in jouw winkel vanwege de traagheid. Vermijd dit soort problemen door jouw laad- en navigatiesnelheid te verbeteren.

Promoten op sociale netwerken

Sociale media zijn een ideale plaats om een kledingwinkel te promoten. Op sites als Facebook zijn er bijvoorbeeld groepen gewijd aan mensen die op zoek zijn naar bepaalde soorten kleding (bijvoorbeeld kleding in speciale maten). In deze groepen kunt je reclame maken voor jouw winkel om meer bereik te krijgen bij jouw doelgroep.

Maar let op: dit betekent niet dat je in zomaar elke groep over jouw winkel moet posten. Lees altijd van tevoren de regels om er zeker van te zijn dat jouw artikel in overeenstemming is met wat is toegestaan.

Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit

Online een product kopen is een ingewikkelde taak omdat de klant het stuk niet live kan zien alvorens het te kopen. Daarom is het van cruciaal belang dat het merk zoveel mogelijk informatie over het product in zijn winkel beschikbaar stelt.

In het geval van een kledingstuk betekent dit dat er foto’s van hoge kwaliteit moeten worden geplaatst, zodat de klant het duidelijk kan zien. Het is ook een goed idee om foto’s te gebruiken van de kleding op het lichaam van iemand, bij voorkeur een professioneel model, of zelfs meerdere modellen van verschillende grootte. Dit alles helpt de klant zich zekerder te voelen over de aankoop van het kledingstuk.

Maak een blog om je website te promoten

Content marketing kan veel helpen bij de verkoop van een online winkel. De publicatie van informatieve artikelen zorgt er immers voor dat meer gebruikers de website van de winkel bezoeken, omdat die een betere positie in Google heeft. Deze verandering betekent een groter bereik voor de elektronische handel. Op die manier breidt het merk zijn publiek aanzienlijk uit.