Dit is waarom jij een blog op je webshop moet hebben

De enige plaats waar iemand naar webshops zoekt, is online. Mensen doorzoeken je reviews, bekijken je webshop en vinden je op social media. Een belangrijk onderdeel van een webshop dat veel mensen echter vergeten, is een blog.

In dit blog leggen we uit waarom jij een blog op je webshop moet hebben.

Wat is een blog en waarom zou je er een hebben?

Een blog is een pagina op je website waar je artikelen schrijft en informatie deelt die relevant is voor je bedrijf. Het hebben van een blog op je webshop is om een ​​aantal redenen belangrijk en biedt je veel voordelen.

Een blog leidt tot verkeer naar je webshop

Een van de redenen is dat een blog op je webshop helpt om verkeer naar je site te leiden. Het geeft je de mogelijkheid om content te creëren en informatie te delen waarin je doelmarkt geïnteresseerd zou zijn.

Zodra bezoekers je blogposts lezen, betekent dit dat je hun aandacht hebt. Je kunt dan relevante links in je blogartikel plaatsen naar verschillende producten en diensten op je webshop. Hierdoor kun je bezoekers langer op je website houden, waardoor je hun interesse verder wekt.

Verbetert SEO

SEO is een belangrijk onderdeel van je webshop. Het hebben van goede SEO betekent dat je site meer zoekresultaten in browsers zal laten zien en bijgevolg meer mensen naar je webshop zal trekken.

Het hebben van een blog is een groot voordeel voor de SEO van je webshop, aangezien blogs regelmatig de content op je site bijwerken. Hiermee laat je Google en gebruikers zien dat je actief en relevant bent. Bovendien biedt nieuwe content niet alleen nieuwe informatie. Het geeft je ook de mogelijkheid om je zoekopdrachten op trefwoorden een boost te geven en zo hoger op de zoekmachineladder te komen.

Positioneer jezelf als een leider in de sector

Wanneer een potentiële klant je webshop bezoekt en ziet dat je een blog hebt die regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe en belangrijke informatie, helpt dit jouw positie als leider in je branche te versterken. Het laat zien dat je je klanten wilt helpen door hen van de laatste informatie te voorzien. Daarnaast laat je ook zien dat je als bedrijf nog steeds de nieuwste informatie onderzoekt en bijleert. En niet onbelangrijk, dat je de informatie en je relevante expertise graag met je klanten deelt.

Bouwt relaties op

Een andere belangrijke reden om een ​​blog op je webshop te hebben, is om relaties met potentiële klanten op te bouwen. Hiermee toon je dat je niet alleen probeert te verkopen, maar hen ook dingen wilt aanleren over verschillende onderwerpen. Door je blogs in conversatiestijl, luchtig en vlot leesbaar te houden, kunnen bezoekers zich inleven in de blog en zich op hun gemak voelen bij het lezen ervan.

Is bloggen op je webshop moeilijk?

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het bloggen is om plezier te hebben. Een blog hoeft ook niet super lang te zijn. Het bedenken van de onderwerpen is echter niet altijd gemakkelijk. Ervoor zorgen dat je onderzoek doet, de juiste informatie verstrekt en deze in schriftelijke vorm doorgeeft, op een manier die bezoekers van je webshop begrijpen, is niet altijd even makkelijk. Maar je kunt natuurlijk altijd een blogger zoeken die hier verstand van heeft.