De beste SEO tips om hoger in Google te komen

Wie een eigen bedrijf heeft en graag wil groeien, kan niet zonder een goed functionerende website. Zeker als je dagelijks online producten verkoopt via je eigen internetwinkel, is het van groot belang dat jouw webshop hoog scoort in zoekmachines zoals Google (ook wel SEO genoemd). Hoog in Google terechtkomen is echter nog niet zo eenvoudig als het lijkt, zeker als je net een onderneming gestart hebt. Hoe krijg je dit voor elkaar? In dit artikel zetten we de beste tips op een rijtje om jouw website zo hoog mogelijk in Google gerangschikt te krijgen. Dat levert namelijk meer bezoekers op, een hogere conversie, meer klanten en daardoor meer winst en omzet. Doe je voordeel met onze tips!

Neem contact op met een SEO specialist

De beste manier om hoger in Google te komen met een bestaande website of met een nieuwe te bouwen webwinkel of homepage, is door hiervoor een expert in te schakelen. In Nederland zijn er veel SEO-specialisten die je hierbij kunnen helpen. SEO staat voor Search Engine Optimalization en is een kennisgebied waarbij alles ingezet wordt om websites technisch optimaal te laten functioneren voor een goede vindbaarheid in zoekmachines. Een voordeel van een ICT-expert deze klus laten uitvoeren, is dat je als opdrachtgever volledig wordt ontzorgd. Je hebt nergens meer omkijken naar en kunt de bouw, het onderhoud en de technische optimalisatie van je bedrijfssite of webshop laten uitvoeren door een specialist. Zo bespaar je zelf veel tijd, die je in andere zaken – zoals je bedrijf of je privéleven – kunt steken.

Kies voor de juiste SEO tags, begrippen en zoektermen

Belangrijk om je website hoger in Google gesitueerd te krijgen, is door de juiste tags, zoektermen en begrippen te gebruiken. Zorg bijvoorbeeld dat de kernwoorden die op een webpagina gebruikt worden, in de URL terugkomen en in de eerste alinea/alinea’s van de pagina. Via ‘zoekwoordplanner van Google’ kun je vinden welke termen en woorden die bij jouw producten en diensten passen het meest door mensen gebruikt worden om te zoeken op internet. Kies je voor deze begrippen, dan wordt je gemakkelijker gevonden door zoeker op het internet. Maak ook gebruik van goede tags per pagina. Hiermee creëer je titels en alinea’s, die een webpagina overzichtelijk maken.

Gebruik genoeg woorden per pagina

Kies voor het gebruik van minimaal 200 woorden per pagina om Google een plezier te doen. Door genoeg tekst te gebruiken, help je Google om jouw website en alle bijhorende subpagina’s goed te kunnen analyseren. En dat is goed voor je ranking in Google Search. Wel is het zo dat de kwaliteit van je tekst belangrijker is dan de hoeveelheid tekst die je gebruikt. Zorg dus voor een inhoudelijk sterke tekst en besteedt daar voldoende aandacht aan.

Maak gebruik van afbeeldingen en geef die de juiste HTML mee

Wie minimaal één afbeelding per pagina gebruikt, creëert daarmee ook een betere vindbaarheid. Belangrijk is hierbij dat een afbeelding de tekst beter leesbaar maakt en visuele kracht uitstraalt. Maak de afbeelding niet te zwaar, want anders duurt het laden van de pagina te lang. Verder is ook hier de juiste HTML van belang. Door ALT-tags en TITLE tags te gebruiken, zorg je ervoor dat zoekmachines de afbeelding kunnen lezen en vinden.